nu är alla små stjärnor, och alla är glada

Hej fina vänner och bekanta. 

Jag tror nog att den bästa känslan no matter what är när man kommer hem ifrån ja, låt säga ett läger t.ex. kanske ett ledarläger. Man är så himla äcklig och lökig och luktar lök och svett och ber till gud att ingen ska se en nu för man är så ja - ÄCKLIG. Man kommer hem. Man kommer in genom dörren, tar av sig skorna, lämnar all sin feta packing på golvet i hallen även fast man vet att mammsen kommer tjata på en och be en ta undan de så låter man de ligga kvar som den rebell man är född till att vara. Man går i på tjottan och gör numero dos if you know what I mean. Sedan, efter ett långt och harmoniskt toalettbesök hoppar man in i duschen och duschar. 
Duschar i timmar, men badsalt och bubblor och tvål och schampoo och balsam och inpackningar och skrubbar och fotfilar och fotstenar tills huden är så silkeslen att man inte kan andas, och håret är rent och luktar inte lägereld längre. Då vet man att livet är värt att leva. Och det är där jag är nu. Nyduschad och fräsch som ett litet djur. 
Tänkte berätta om min helg för er. Har varit på ett ledarläger med kyrkis. Såhär såg det ut. 
 
På fredagen kom Lina Linfröt Linfrösson Jansson hem till mig mitt i allt packkaos och rökte en cigg.
Jag packade mina grejer på 10 min och mötte upp Amanda och Erica för att åka tidigare än alla andra små liv.
(GLÖMDE) Innan jag åkte såg jag att man kunde köpa "Hel cig limpa" på ica. Värt.
 
Mitt,Ericas och Amandas första stopp var på ett ica i Gnesta. Där hoppade jag i en vagn och lät Amanda köra runt mig som om jag vore hennes lilla bebbe. Det var kul ända tills Erica sa att vagnen skulle gå sönder... Då hoppade jag ur vagnen och leken dog. På bilden ovan ser ni Amanda i mammaperspektiv ur bebisperspektiv.
 
 

 

Vårat nästa stopp blev en liten butik 10 min ifrån Ica där Erica skulle köpa hundfoder till sina hundar. Jag och Amanda tog massa hoppbilder i karateh-style och craxy-froggi-style. Det var svårt må ni tro, Erica det lilla livet skulle även ta bild på oss båda när vi hoppade.. men ack. Vi tog även någon egobild för vi tycker vi är snygga och sköna. Eller jag tycker i alla fall att vi är det...
 
 
Sedan kom vi fram och hade kul och åt mat och lekte. 
LÖRDAG: Också jeteruuli dag med massa drag, vi lekte bland annat HUNGER GAMES. Det var så sjukt jävla köttigt och svinkul. Riktigt otroligt. Men det som nog var dagens händelse igår var när jag och HannaByssan stod ute och rökte. Vi stod där som dom små skorstenar vi är och kollade upp mot himmelen, som igår såg ut som en akvarellmålning. Målen såg ditmålade ut. SÅ.COOLT. MEN MEN MEN MEN. Månen. Månen var inte sig lik, jag har aldrig stått och stirrat på en måne i 30 minuter, men igår gjorde jag och Hanna det och det var sjukt. Månen kom emot oss, alltså på riktigt, den började röra sig åt sidorna och runt den bildades liksom en blå gloria. Så sjukt obehagligt, Hanna och jag fick panneman och försökte få fler skorstenar att titta på månen. Agnes tyckte också de va läskigt. SJUKT läskigt faktiskt. Obehagligt det där med månar liksom, hur dom ska förgöra oss en dag.
 
 
 
Efter den lilla månincidenten så gick jag in till den trygga varma brasan, Simon,Amanda och Bunga som väntade på mig. Vi spelade massa green day  ( #äktagreendayfan ) och skrattade. Skrattade tills jag grät. Sånt tycker jag är väldigt fint med livet. Att ha så kul så man skrattar glädjetårar. 
 
Bunga får avsluta detta inlägg med en lite större bild än alla andras. Men bara för den är så sjukt tung. 
Jag och Bunga hittade alltså denna lilla gröna (som den faktiskt är) traktor och bestämde oss för att posera lite avslappnat i den. 
 
 
 
 
Så, nu sitter man här. I sin lilla kammare på tjärhovsgatan och lyssnar på the one and only - Håkan Hellström. 
Jag tror faktiskt jag ska krypa till kojs nu. 
 
 
Tack för allt, detta läger och så. Och för ni är så fina. Alltså alla. 
kärlek 

CARPEMAJA

Klockan är supermycket och jag ska upp supertidigt men ändå så är jag superpigg och skriver supersnabbt på mina supertangenter på min superdator som verkligen är supersoftt. 
Tänkte att ni som läser min blogg kanske vill veta lite mer om mig? Ja? Ni vill det alltså? Okej, då får jag väl göra en sån där asskön lista.
 
Vad jag heter: Maja Augusta Matsdotter Dahlbom
Vad folk kallar mig: Djurvän,Majsen,lilltjejen,klippan. 
Favoritbok: Geim av Anders De La Motte (Den enda och bästa bok jag läst)
Bästa present jag fått: En resa till jävla disneyland när jag fyllde 15. 
Favoritdricka: CAPRI SONNE I ALLA LÄGEN.
Bästa låten right now: Society - Eddie Vedder
Favoritdjur: ALLA DJUR. ÄLSKAR DJUR #äktadjurvän
Din sorgligaste filmscen?: När Shang och Mulan hänger i en jättetunn tråd över en hängbro och Shang måste släppa taget och "dör". Mulan 2. (Finns inga gränser för hur mycket tårarna sprutar, det är äkta kärlek det.) 
Din bästa filmscen: När Shang kommer tillbaka och inte alls är död. Mulan 2.
Det bästa hos en kille: Självdistans.
Det bästa hos en tjej: Självdistans.
 
 
Nej. Nu är klockan jättemycket jag ska sova. Lägger in en liten bild på det finaste paret i historien- MULAN OCH SHANG <3 <3 <3 < 3<3 <3 < 3<3 <33<3<3 < 3<33<<3<3<3<33<3<3<3<3<33<3<3<<3<3<33<3<3<3<

sneakysneakyyousopeaky


PROJEKT X

Just nu håller jag på ett OTROLIGT roligt och spännande projekt som förhoppningsvis kommer att avslöjas redan ikväll här på majzoor. 
 
Det är en bra sak med att vara arbetsfri, man har massa massa massa överskottstid som man kan göra massa roliga och kreativa saker med. Underbart va? åh. Ni är fina mina läsare. Jättefina. 
 
kreativitet.

avgå höst

Höst.
Smaka på ordet: H Ö S T. 
 
Nu är det höst. Höstig höst. Höstiga kläder. Höstigt mode. Höstig mat. Höstigt väder. Höstiga jackor. Höstiga höstkompisar. Rökhösta. Hösttags. Höstiga bilder. Höstiga löv. Höstigt samhälle. Höstig "värme". 
 
 
fuckyou hösten. Du är precis som det där kvart i tre ragget som man släpar hem i mitten av oktober - kall och oskön. 
 
Egentligen skulle jag vilja skriva om hur mycket jag älskar hösten, om hur fint allting blir när hela Södermalm  väntar in färgexplotionen som kommer i höstens skrud. Om hur OTROLIGT frisk luft det blir.
Det där en grej jag hatar "åh, var ute på en prommenad idag. DET VAR SÅ FRISK LUFT UTE, NU ÄR HÖSTEN HÄR" Vadå? Blev luften friskare nu? Den är väl alltid frisk? Eller va? Det blir lite kallare? Och lättare att andas? Skojar dom? Eller skojar jag? Det kanske blir friskare. Fan vad skönt då... 
 
 
 
Okej, för att inte låta allt för bitter och oskön så har jag gjort en skön V.S-lista med hösten. 
För tro det eller ej men det finns några få få få ynka fina och bra grejer med hösten också. 
 
 
Slutsats: Jag älskar er mer än hösten.

bitch is back

Kamrater. Revolutionärer. Sötnosar.
Jag är tillbaka. 

Jag vet, visst känns det fantastiskt? Det tycker faktiskt jag också. Det var längesen jag lät mitt liv flöda på en blogg. Längsen jag skrev om allt och ingenting. Nu är jag i alla fall tillbaka och ni ska känna er varmt välkomna. 

Okej, men vi lämnar det där så länge. Och tills vi möts igen. HA DE! 
 
Folke vet alltid bäst.